Как да махнем лошата миризма от застояло месо?
gotvach.bg»Съвети»Как да махнем лошата миризма от застояло месо?

Как да махнем лошата миризма от застояло месо?

Роси Стоянова 2Роси Стоянова 2
Дарт Вейдър
2433165
Как да махнем лошата миризма от застояло месо?

Различните видове месо си имат своите кулинарни тънкости при приготвяне. Те могат да се пекат, пържат, задушават, да се приготвят на грил, в различни ястия и запеканки. Както и да решите да го приготвите обаче, месото трябва да е хубаво и прясно, без лош дъх.

Ако имате съмнения, че месото не е годно за консумация, най-добре го хвърлете, защото рискувате хранително разстройство. В някои случаи обаче, месото може да получи дъх и ако е престояло повече от ден, както и ако е размразявано няколко пъти. Как да премахнем този дъх на застояло месо?

Ако дъхът е по-лек, накиснете месото в отвара от лайка и го оставете да престои 10 минути. Лайката има добри антисептични свойства и ще премахне миризмата. Изплакнете месото с вода, а ако дъхът не е изчезнал напълно, отново го накиснете в лайката.

За да премахнете миризмата на старо месо и в същото време да подобрите вкусовите му качества, може да направите марината от лук, оцет и сол. Накиснете месото, а след това изхвърлете маринатата. След това гответе месото малко по-дълго време от обикновено.

Въглените също се използват за обезмирисяване на месо. Залейте го със студена вода, в която предварително са угасени няколко горещи дървени въглени. След това го измийте старателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати