Как да задуша сурови зеленчуци?

Как да задуша сурови зеленчуци?
Снимка: gotvach.bg

Мнозина неправилно смятат, че суровите зеленчуци са най-добрият източник за набавяне на витамини и минерали. Понякога обаче при зеленчуци, подложени на кулинарна обработка (варене, печене, задушаване), ценните вещества в тях могат да станат много по-лесно усвоими. Ето защо не бива да избягваме консумацията на задушени зеленчуци.

Суровите зеленчуци се задушават лесно, освен това са полезни за стомаха и запазват голямо количество от витамините и полезните вещества. Топлинната обработка на слаб огън позволява да се запазят в голяма степен и апетитните им аромати.

Както вече казахме приготвянето на зеленчуци е лесно. Те могат да се запържат за кратко, след което към тях да се добави малко топла вода или бульон, така че да стига до половината на зеленчуците, след което да продължат да се готвят на тих огън под похлупак.

Може да задушите зеленчуците и без са ги запържвате предварително. За целта ги сложете в по-дълбока тенджера с дебело дъно, налейте малко вода, добавете мазнина и гответе на тих огън под похлупак.

По този начин може да приготвите задушени броколи в масло, задушени гъби, както и задушени пресни картофи.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати