Как да съхраним пресни гъби във фризера?

Как да съхраним пресни гъби във фризера?

Гъбите са изключително вкусни, но консумацията им в някои случаи е рискована. Дори когато сме сигурни, че те са ядливи, не е да препоръчване да бъдат консервирани. Това е така, защото често в гъбите се съдържат бактерии и недоброто им измиване преди консервиране може да стане причина след това за натравяне.

Ако все пак разполагате с доста пресни гъби, може да ги замразите във фризер. Не всички гъби са подходящи за замразяване във фризер. Трябва да се замразяват само гъби с определена дебелина и по-месеста структура, като масловки.

Преди да замразим гъбите, трябва да ги измием старателно със студена чешмяна вода. След което към тях може да се добави 1-2 ч.л. масло, да се разбъркат добре и да се приберат в найлонова торба.

Пресните гъби могат да се съхраняват около 3 месеца във фризер, като преди готвене не се изисква предварителното им размразяване.

Най-добре във фризер се съхраняват задушените гъби, които при правилна обработка и съхранение могат да издържат близо 12 месеца без да изгубят от вкусовите си качества.

Пресните гъби се изплакват с обилно количество студена вода, след което се задушават около 4-5 минути на пара, охлаждат се и се подреждат в пластмасова кутия с капак. След това от тях бързо може да се приготви омлет с гъби, гъбена кремсупа или свинско с гъбен сос.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати