gotvach.bg»Съвети»Как да съхраним пресни гъби във фризера?

Как да съхраним пресни гъби във фризера?

MarianaMariana
Джедай
2579574k
Как да съхраним пресни гъби във фризера?

Гъбите са изключително вкусни, но консумацията им в някои случаи е рискована. Дори когато сме сигурни, че те са ядливи, не е да препоръчване да бъдат консервирани. Това е така, защото често в гъбите се съдържат бактерии и недоброто им измиване преди консервиране може да стане причина след това за натравяне.

Ако все пак разполагате с доста пресни гъби, може да ги замразите във фризер. Не всички гъби са подходящи за замразяване във фризер. Трябва да се замразяват само гъби с определена дебелина и по-месеста структура, като масловки.

Преди да замразим гъбите, трябва да ги измием старателно със студена чешмяна вода. След което към тях може да се добави 1-2 ч.л. масло, да се разбъркат добре и да се приберат в найлонова торба.

Пресните гъби могат да се съхраняват около 3 месеца във фризер, като преди готвене не се изисква предварителното им размразяване.

Най-добре във фризер се съхраняват задушените гъби, които при правилна обработка и съхранение могат да издържат близо 12 месеца без да изгубят от вкусовите си качества.

Пресните гъби се изплакват с обилно количество студена вода, след което се задушават около 4-5 минути на пара, охлаждат се и се подреждат в пластмасова кутия с капак. След това от тях бързо може да се приготви омлет с гъби, гъбена кремсупа или свинско с гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати