Gotvach.bg»Съвети»Как да сваря киноа?

Как да сваря киноа?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да сваря киноа?

Често можете да чуете да наричат киноата царица на зърнените култури. Това се дължи на уникалния ѝ състав, който съчетава в себе си всички незаменини аминокиселини, има висока протеинова балансираност, няма глутен и освен това е изключително вкусна.

Въпреки че киноата е традиционна храна на коренното население на Южна Америка, напоследък става все по-популярна и у нас и все повече домакини търсят рецепти с киноа.

Обикновено в повечето рецепти киноата се сварява, като тя спокойно може да бъде използват като заместител на ориз, кускус или булгур.

Варенето на киноа е доста лесто. Първо задължително зърната киноа се изплакват под течаща вода много добре, слез което се заливат с вода в съотношение киноа/вода 1:2. Времето за варене на киноа е около 15-20 минути на слаб огън, като през това време зърненото растение увеличава 4 пъти обема си.

Ако и вие сте от онези кулинари, които сте решили да сложите на трапезата си ястия с киноа, можем да ни предложим рецепти за салата с киноа, кюфтенца от киноа и дори салата табуле с киноа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 4
50
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати