Може ли и как се пържи замразената риба?

Може ли и как се пържи замразената риба?
Снимка: gotvach.bg

Рибата е неизменна част от менюто на много домакинства, но понякога приготвянето ѝ може да бъде истинско предизвикателство. Като изключим онези щастливци, които живеят край морето и могат да разчитат, че винаги ще сложат на трапезата си прясна риба, останалите трябва да се доверим на късмета си или на замразената риба.

Замразената риба понякога може да бъде за предпочитане пред уж прясната, която ни предлагат в магазина. Проблемът със замразената риба е, че тя е по-капризна при кулинарна обработка и изисква все пак време за размразяване преди готвене.

Въпросът дали може да се пържи замразена риба е малко спорен. От едната страна на барикадата са домакините, които твърдят, че замразената риба, особено филето, не трябва да се размразява, а трябва да се пържи или панира в замразено състояние. В този случай пърженето трябва да стане в не толкова силно загрято олио, за да се опържи и вътрешността на рибата, без да изгори външността ѝ.

Много майстори готвачи обаче твърдят, че рибата трябва да се размрази напълно преди пържене, за да може да се отцеди излишната вода и тя да се изпържи равномерно. Техният съвет има резон, като се вземе предвид факта, че съдържанието на вода в замразената риба достига до 20 процента.

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати