Gotvach.bg»Съвети»Как правилно да обелим краставиците?

Как правилно да обелим краставиците?

Как правилно да обелим краставиците?

Повечето хранителни вещества са скрити под и в кожата на краставицата, затова не е нужно да се бели краставицата. Но краставиците от супермаркета са пръскани с химикали през периода на тяхното узряване, а те винаги прониква в кората им.

Така че винаги е добре да белите тези краставици.

Органичните или домашно отгледаните краставици обикновено не съдържат пестициди и други вредни елементи, проникнали в зеленчука.

При тях не е нужно да се бели кората им - достатъчно е обилно измиване с течаща вода.

Ако искаме да обелим краставицата си, първо, отрязваме основата на стъблото с остър нож. Краставиците естествено образуват горчиви вещества в основата на стъблото, които могат да направят цяла краставица негодна за консумация при определени обстоятелства.

Измиваме старателно краставицата под течаща вода. Отстраняваме стъблото отгоре. С остър нож за почистване или белачка за зеленчуци белим краставицата отгоре надолу.

След всяко обелване завъртаме краставицата.

Можем да оставим тясна ивица зелена кожа между белените участъци. Тези „шарени “ краставици изглеждат интересно в салата или като декорация на бюфет.

Трябва незабавно да обработим обеленате краставици за направата на нашите салати с краставици или предястия с краставици.

Вижте още: Защо горчат краставиците?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати