gotvach.bg»Съвети»Как да сгъстим крем за торта?

Как да сгъстим крем за торта?

MarianeMariane
Джедай
2579574k
Как да сгъстим крем за торта?

Приготвянето на торти е изключително трудоемко и сложно, понякога отнема часове и далеч не е е по силите на всеки кулинар. Да направиш сочна торта е голямо предизвикателство, дори когато разполагаш с всички необходими продукти, време и точни указания.

Сред най-големите тънкости при направата на торта е приготвянето на крем за торта, от който зависи вкуса и визията ѝ. Понякога обаче кремът за торта става прекалено рядък и и тогава трябва да се вземат спешни мерки, за да не замине директно в кофата за боклук.

В зависимост от това с какъв крем приготвяте тортата, се различават и начините на сгъстяване на крема. Обикновено когато става дума за сметанов крем, е достатъчно да се добави още малко сметана, да се разбие добре и да се остави да се охлади.

Когато това не помогне се пристъпва към план Б. Той предвижда към крема да се добави разтопен на водна баня бял шоколад. Може да опитате да разбиете малко количество от крема с пудра захар, което също ще го уплътни.

Ако приготвяте торта с яйчен крем и той стане твърде рядък може да го уплътните с ½ с.л. запечено на тиган брашно, разтворено в горещо мляко.

Твърде редките кремове за торта могат да се сгъстят и с малко количество желатин, който да уплътни текстурата им. За около 500 мл крем са достатъчни само 8 г желатин, които да се разтопят на водна баня или в микровълновата и да се добавят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати