gotvach.bg»Съвети»Как да си направим сок от нар?

Как да си направим сок от нар?

Как да си направим сок от нар?

Много хора знаят за ползите от сока от нар. Това е конценрирана форма на събрани всички полезни витамини и минерали. Но не бъркайте пресен сок от нар с бутилка или пакет.

Фабричните сокове се предлагат на пазара след топлинна обработка и с множество консерванти, овкусители и захари, които не са безполезни и могат да доведат до реална вреда на организма.

Натурален сок от нар може да бъде закупен или направен от вас самите вкъщи. Можете да закупите прясно изцеден сок на пазарите, в магазини и ресторанти, където има специални пунктове за производство на сок директно с клиента. Няма много такива места, но те съществуват. Специално обучен човек, с помощта на преса или сокоизстисквачка, подготвя подходящия обем на сок от нар за вас. Удобно, бързо, но не много евтино.

Направата на сок от нар от самите вас е възможно, това не отнема много време и със сигурност ще донесе удоволствие. Първо трябва да изберете няколко зрели нарчета със сладки плодове. От много кисели нарове ще получите неприятен кисел сок, който ще трябва да бъде допълнително подсладен. Добивът на сок ще бъде около половината от теглото на целия плод.

Ако нямате специално време и желание да работите с нара, можете да използвате конвенционален цитрусов уред, с въртящо се ядро за бързо приготвяне на пресен домашен сок. Нарежете наровете около обиколката, разделете на две половини и както изстисквате сок от портокал, изцедете така и сока от наровете. Този метод не е много точен, не всички сокове ще бъдат изцедени, но някои костилчици ще попаднат в сока, така че трябва сока да бъди филтриран през сито или марля. Освен това сокът от нар ще бъде по-пикантен и горчив поради навлизането на вещества от белите обвивки и кори.

За по-практична подготовка на пресен сока от нар, трябва да прекарате повече време. Вие ще трябва да отделите всички зърна от нар, отделяйки ги от кората и обвивките. След това можете да използвате центробежна сокоизстисквачка, ако имате такава и много бързо да получите точното количество сок от нар с минимално количество отпадъци и чист продукт в изхода.

Ако нямате сокоизстисквачка, това не е проблем - използвайте марля. От зрелите нарове сокът е сладък и полезен. Желателно е да се разрежда с вода, за да се намали концентрацията на органични киселини и техните ефекти върху зъбите и храносмилателните органи и веднага след това се пие.

Сокът от нар има максимална полза за укрепване на здравето ни по естествен път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати