Как да нарежем един заек на порции?

Как да нарежем един заек на порции?
Снимка: gotvach.bg

Заешкото месо е изключително полезно, то превъзхожда останалите видове месо не само по вкусови качества, но и по съотношение на пълноценни/непълноценни белтъчини. С други думи белтъчините в заешкото месо се усвояват на 90 процента от човешкия организъм, докато тези в останалите видове месо - едва на 64 процента.

Освен това заешкото месо е диетично - то съдържа най-малко холестерин спрямо всички храни от животински произход, затова се препоръчва за консумиране от хора, страдащи от заболявания като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, гастрит, атеросклероза и др.

Заек може да купите от по-големите хранителни вериги или специализираните магазини за месо, а лесни рецепти със заешко месо може да намерите на нашия сайт. И ако вече сте решили дали да приготвите супа от заешко месо или заешка капама, можем да пристъпим към нарязването на заека на порции.

Добре е месото на заека да се е отпуснало, но да не е напълно размразено. С помощта на остър нож отстранете от торса двата задни крака на заека в основата на гръбнака. След това отстранете и предните крака. Време е да вземете ножица да месо и да срежете ребрата отпред, след което внимателно да ги разтворите.

Сложете торса на заека с отворените ребра надолу върху кухненския плот и натиснете, за да се отчупя ребрата откъм гръбнака, след което отделете двете парчета с помощта на остър нож. Готово, заекът е нарязан на порции и вие може да пристъпите към приготвянето заешки гювеч или заек по ловджийски.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати