Gotvach.bg»Съвети»Колко калории има в тиквата?

Колко калории има в тиквата?

Колко калории има в тиквата?

Тиквата е сред най-полезните зеленчуци, известна със своите вкусови и хранителни ползи.

Тиквата е хранителен продукт, който има редица полезни свойства и богат състав. Тя е здравословна храна, като съдържа антиоксиданти като бета-каротин със защитни свойства срещу свободните радикали в организма, помагащ за поддържането на здрава кожа и зрение.

Тя включва в себе си важни хранителни вещества, които могат да бъдат полезни за здравето и имунната система. Тиквата е богат източник на витамини А, С и E. Също така тя съдържа витамини от група B и минерали като калий, магнезий, желязо и цинк.

Колко калории съдържа тиквата?

Калорийността на тиквата може да варира в зависимост от вида и начина на приготвяне. Обикновено за количество от 100 грама сурова тиква калорийността е около 26-30 калории.

Това я прави нискокалоричен хранителен продукт, което е предимство за хора, които следят теглото си или просто се интересуват от нискокалорични храни.

Важно е да се отбележи, че калорийността може да варира при различни начини на приготвяне, добавяне на други съставки или използване на различни части от тиквата (като например месото или семената). Когато приготвяте ястия с тиква или използвате тиква в рецепти, калорийността може да се промени в зависимост от съставките, които добавяте и начина на готвене.

Вижте още:

- Как да изберем сладка и вкусна тиква;

- От тиква пълнее ли се;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати