Колко време се пече джолан?

Колко време се пече джолан?
Снимка: gotvach.bg

Печеният джолан във фурна е уникално вкусно ястие, защото месото на джолана става много сочно и в същото време придобива апетитна коричка, на която нито един любител на месото не може да устои. Джоланът се пече в умерено загрята фурна, а точната продължителност зависи от големината на джолана.

Средно голям джолан, който се покрива с фолио, може да се пече около 3-4 часа. Не е никакъв проблем да се готвят повече време, защото колкото по-дълго е печенето, толкова по-вкусно и крехко става месото.

Каквото и рецепта за джолан да изберете, имайте предвид, че е хубаво да се покрие с фолио, защото така се задушава и ароматите остават в него.

Резултат от хубаво изпечения джолан е едно неустоимо ястие, с което семейството и гостите ще бъдат истински очаровани. Имайте предвид, че ако готвите джолан със зеленчуци, те трябва да се прибавят в последните 30-40 минути на готвенето, защото те се изпичат много по-бързо от месото.

Вижте и някои страхотни рецепти с джолан: Джолан с мед и горчица, Свински джолан с картофи, Свински джолани по немски.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати