Как се съхранява пармезан?

Как се съхранява пармезан?
Снимка: gotvach.bg

Почти няма човек, който да не е чувал за пармезан. Пармезанът (Parmesan) е най-известното и разпространено в цял свят италианско сирене. Интересна подробност е, че наименованието, под което това сирене е известно, е наложено от американците. Италианците го наричат просто Пармидажно Реджано по името на една от областите, където пармезанът се е приготвял в близост до Парма.

За производството на пармезан се използват два вида непастьоризирано краве мляко - от вечерния млеконадой, което се обезмаслява предварително и от сутрешното доене, което обаче се добавя напълно натурално. Близо 16 литра мляко се необходими за производството на 1 кг пармезан.

В резултат на това след продължително зреене се получава ароматно сирене, което има уникален аромат и плодов привкус, с лек нюанс на стафиди и ананас.

Цената на пармезана е сравнително висока, защото това деликатесно сирене има нужда и от продължително съхранение, докато узрее. Има различни видове пармезан, които зреят средно между 18 и 36 месеца.

Ако сте си закупили пармезан от магазина, вероятно продавачката ви е посъветвала да го съхранявате внимателно, за да не изсъхне и хване кора. Оптималните условия за съхранение на пармезан са в хладилник. Сиренето трябва да е увито в два найлонови плика, за да не засъхне.

Вкусни и лесни за изпълнение рецепти с пармезан, спагети с прамезан и салати с пармезан може да откриете на нашия сайт.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!