Как да направим чай от джоджен?

Как да направим чай от джоджен?
Снимка: gotvach.bg

Редица специалисти препоръчват чай от джоджен при повръщане, колики в стомаха, червата и жлъчните пътища и други проблеми със стомашно-чревния тракт. Смята се, че чаят от джоджен стимулира дейността на стомашно-чревния тракт, работата на панкреаса и черния дроб, повишава апетита и действа противовъзпалително.

Чаят от джоджен (гьозум) е препоръчителен не само за хора със стомашни проблеми, но и за бременни, кърмачета и деца, които страдат от стомашно разстройство. Едно от малко известните действия на чая от джоджен е способността му да се бори с нежеланото окосмяване.

Лесно и бързо може да си приготвите чай от джоджен. За целта ви трябва 1 с.л. изсушени листа от джоджен и 200 мл вода. Изсушеният джоджен се залива с врялата вода и се запарва поне за 1 час. След това се прецежда, подслажда се по желание и се пие на малки глътки 1 час след хранене.

Дамите, които страдат от прекомерно окосмяване и искат да се разделят с него, без да ползват прекалено агресивни методи, могат да опитат да се справят с помощта на чай от джоджен. 5 грама от билката се заливат с около 250 мл вряла вода и се запарват за около 30 минути, след което се прецеждат и се пият.

За да има ефект от чая с джоджен, тоя трябва да се приема поне два пъти дневно през последните дни на фоликулярната фаза и дните на овулация, когато нивото на хормонална активност е най-високо.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати