Как се прави паста?

Как се прави паста?
Снимка: gotvach.bg

Не сте опитвали истинска паста, ако не сте опитвали домашно приготвена прясна паста. В това ще се уверите и сами, веднъж вкусили това невероятно вълшебство. Домашно приготвената паста буквално се топи в устата и е толкова вкусна, че след една порция домашно приготвени талятели болонезе, никога няма да приготвите пастата по друг начин.

Приготвянето на домашна паста не е никак трудно. Важно е да запомните, че тя се прави само от брашно и яйца. Съотношението на тези продукти е - на всеки 100 грама брашно се слага по 1 яйце. Трябва да съобразите продуктите с броя на хората, за които ще готвите.

От брашното и яйцето се замесва твърдо тесто, което трябва да се меси поне 10-ина минути, като се удря силно, за да се активира глутена и тестото да стане еластично. Добре е след това да го завиете в прозрачно фолио и да го оставите в хладилник за около 30 минути.

Тестото се разточва на листа с дебелина около 1 см и всеки лист се прекарва през машината за паста три пъти, докато се изтъни до желаната дебелина. След това се прекарва през ножовете, за да може изтънените листа да бъдат нарязани в зависимост от това какъв вид паста искате да получите.

В случай, че не разполагате със специална машина за паста, тогава трябва да разточите тестото на много тънък лист и с помощта на остър нож да го нарежете.

Важно е да отбележим, че домашно приготвената паста се вари съвсем кратко - 2-3 минути, след което е готова да бъде залята със сос и поднесена. Домашно приготвените талятели за ценители или талятели с пармезан лесно ще се превърнат в истински кулинарен хит и ваша запазена марка.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати