Как се бели ананас?

Как се бели ананас?

Дали на шега, дали наистина ценителите твърдят, че ананасът у най-хубавия плод от всички и по тази причина майката Природа го е дарила с истинска корона. Каквото и да си говорим този невероятно вкусен и сочен южен плод има не само превъзходен вкус, но и редица полезни свойства, заради които си струва да го консумираме ежедневно.

Допреди няколко години ананасът беше истинска екзотика и родните домакини го познаваха основно под формата на консерви с ананас. Днес този плод може да бъде открит на всеки пазар почти целогодишно и няма причина да не е част от ежедневното ми меню.

Все още има обаче домакини, които избягват да го купуват, притеснени от това как ще го обелят. За тяхно успокоение ще кажем, че ананасът много лесно се бели.

Взимате един добре узрял ананас и го оставяте да легне. След това с остър нож отстраняване листата заедно с около 2 см от плода. Ананасът се обръща и се отстранява и задната му част. Изправя се и с ножа се изрязва кората му от всички страни.

Обеленият банан се реже на филийки или на кубчета, като се избягва сърцевината му, защото тя не е годна за ядене. След като вече сте обелили ананаса, остава само да решите какво да приготвите с него - пиле с ананас, сладкиш с ананас или ароматно свинско с ананас.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати