Gotvach.bg»Съвети»Как се правят захаросани лимонови кори?

Как се правят захаросани лимонови кори?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се правят захаросани лимонови кори?

Приготвянето на захаросани лимонови корички или захаросани портокалови корички не е никак трудно, но е отнема сравнително дълго време. Иначе за една доза удивително вкусни и освежаващи захаросани лимонови корички ще са ви нужни 6-7 лимона, 2 ч.ч. кристална захар и 3 ч.ч. вода.

Предварително трябва много добре да измиете с четка, сапун и топла вода кората на лимоните, за да може максимално да премахнете следите от химикалите, с които са ги пръскали .

След това с остър нож или картофобелачка корите се обелват внимателно, така че с тях на не падне и бялата част. Тя задължително трябва да се премахне, защото придава доста горчив вкус на лимоновите корички.

Обелените корички не нарязват на тънички ленти или малки квадратчета и се кипват с малко вода. Първата вода (по желание и втората вода) се изхвърлят, след което лентичките, заедно със захарта се заливат с 2 ч.ч. вода и се кипват на слаб огън.

В продължение на два часа лентичките се варят на тих огън, като от време на време се разбъркват. Когато станат прозрачни и сиропът се е с гъсти максимално, те се свалят от котлона и се подреждат върху хартия за печене, за да се отцедят.

По желание може да овъргаляте неколкократно захаросаните лимонови лентички в кристална захар, докато захарта ги покрие от всички страни. Може да съхранявате захаросаните лимонови лентички в буркан със захар или в буркан, залети със сиропа от варенето. Те дълго време запазват вкусовите си качества и са готови по всяко време да придадат неустоим аромат на вашите сладкиши, кексове, както и на различни ястия с телешко месо, ястия с патешко месо и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати