Gotvach.bg»Съвети»Как се прави пепър сос?

Как се прави пепър сос?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1745
Как се прави пепър сос?

Пепър сосът отлично се комбинира с телешко месо.

За да приготвите пепър соса, са необходими следните продукти:

лук - 2-4 глави

чесън - 2 скилидки

зехтин - 2 с.л.

краве масло - 40 г

черен пипер - 2 с.л. (на зърна)

телешки бульон - 200 мл

сметана за готвене - 200 мл

сол - 1/2 ч.л.

коняк (бренди) - 2 с л.

Начин на приготвяне:

Загрейте в подходящ тиган зехтина и кравето масло.

Нарежете лука на кубчета и го запържете за няколко минути, като бъркате непрекъснато.

Прибавете чесъна и едро счукания черен пипер и разбъркайте.

Сипете коняка или брендито и фламбирайте.

Фламбирайте и изчакайте пламъците да изгаснат, а алкохолът да се изпари.

След това налейте телешкия бульон и сметаната, разбъркайте и оставете соса да кипне.

Намалете температурата на котлона и оставете соса да къкри на слаб огън за още около 15 минути, докато сосът се редуцира (намали обеми си) до половината и придобие гъста консистенция.

Овкусете вкусния пепър сос със солта и сервирайте с рибай стек, телешки стек, телешки и свински флейки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен