Пепър сосът отлично се комбинира с телешко месо.
За да приготвите пепър соса, са необходими следните продукти:
лук - 2-4 глави
чесън - 2 скилидки
зехтин - 2 с.л.
краве масло - 40 г
черен пипер - 2 с.л. (на зърна)
телешки бульон - 200 мл
сметана за готвене - 200 мл
сол - 1/2 ч.л.
коняк (бренди) - 2 с л.
Начин на приготвяне:
Загрейте в подходящ тиган зехтина и кравето масло.
Нарежете лука на кубчета и го запържете за няколко минути, като бъркате непрекъснато.
Прибавете чесъна и едро счукания черен пипер и разбъркайте.
Сипете коняка или брендито и фламбирайте.
Фламбирайте и изчакайте пламъците да изгаснат, а алкохолът да се изпари.
След това налейте телешкия бульон и сметаната, разбъркайте и оставете соса да кипне.
Намалете температурата на котлона и оставете соса да къкри на слаб огън за още около 15 минути, докато сосът се редуцира (намали обеми си) до половината и придобие гъста консистенция.
Овкусете вкусния пепър сос със солта и сервирайте с рибай стек, телешки стек, телешки и свински флейки.
Коментари