Gotvach.bg»Съвети»Колко време се варят буркани с месо?

Колко време се варят буркани с месо?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
942641k

За щастие, консервирането на месо у дома е съвсем различно умение, което със сигурност всеки ще иска да притежава. Освен това не е и по-трудно от консервирането на зеленчуци.

За направата месото се нарязва в размер около 2 см, за да се премахне излишната мазнина и хрущялите, ако има такива.

След което в голяма тенджера се запържва добре от всички страни. Ако месото е постно, може да се наложи да се добави малко мазнина.

Целта тук е кубчетата просто да покафенеят и не е нужно да се готвят докрай.

Следва месото да се добави в чисти стъклени буркани, оставяйки 2 см, свободно пространство отгоре. Може да се добави и сол на вкус. Налива се гореща вода върху месото в бурканите, която да покрие месото, но пак оставяйки 2 см свободно пространство отгоре.

Затварят се бурканите с месо с капачките и се поставят щипки (скоби), върху капачките, ако е необходимо и се варят в уред за готвене под налягане около 75-90 минути. Налягането и времето варират в зависимост от надморската височина.

Ако се варят в голяма тенджера, върху бурканите се поставя плоскост, която да ги притиска, за да не изплуват или да не се счупят при варенето.

Времето за варене на буркани с месо зависи от възрастта на месото, по-крехкото се вари 1,5-2 часа, а по-жилавото месо около 3-3,5 часа.

Времето за сваряване на бурканите с месо се засича от момента на завирането на водата.

Приготвеното по този начин месо е изключително удобно. Взима се буркан от килера, отваря се и има чудесно крехко месо, готово за добавяне към избраната рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати