Запича ли шипковият чай?

Запича ли шипковият чай?
Снимка: gotvach.bg

Шипката сред най-разпространените и широко използвани билки у нас. Тя има изключително лечебно действие, което е добре познато в българската народна медицина.

Плодовете на шипката имат високото съдържание на витамини, полезни киселини и сварени на чай имат приятен вкус, което е само една от причините да наричат шипката "царица на билките".

Със застудяването на времето и наближаването на грипния сезон чаят от шипка става редовен гост на трапезата ни. Все пак трябва да внимавате при всекидневната му консумация, защото шипковият чай запича.

Стягащият ефект се проявява, когато сварявате целите плодове, заедно с техните семена. Чайовете в пакетчета, които може да си купите от магазина, нямат толкова силен ефект, понеже за тях се използват само люспите на шипките, а не и техните семки.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Антония Р.
Антония Р.
23.09.2015 17:10
Шипковият чай запича, когато сварявате целите плодове, заедно с техните семена. Чайовете в пакетчета, които може да си купите от магазина, нямат толкова силен ефект, понеже за тях се използват само люспите на шипките, а не и техните семки.
0
0