Въпреки че хрупкавите и много вкусни пръжки е готов термично обработен продукт, по-добре е да не отлагате консумацията им. Разбира се, те могат да се съхраняват известно време в хладилника, но е по-добре да се консумират в следващите няколко дни след приготвянето им.
След като пръжките се сготвят и придобият златист цвят, извадете ги от мазнината, сложете върху кухненска хартия, посолете ги равномерно и ги оставете да се охладят.
Може да приберете пръжките в сух буркан и да ги сърханявате в хладилника. Използвайте тези съхранени пръжки в рамките на 1 месец.
За по-дългосрочно съхранение може да напълните буркана с пръжките с топена мазнина. Ако залеете сготвените пръжки със свинска мас и ги сложите в хладилник, те могат да се съхраняват така няколко месеца (до 6 месеца).
Можете да приберете пръжките в полиетиленов плик и да ги сърханявате във фризера. Можете да ги размразявате според нуждите. Трайността им там е около 3 месеца.
Консумирайте пръжкитесамостоятелно с препечен хляб или ги добавете към качамак и тутманик с пръжки и сирене.
Коментари