Колко време се вари булгур?

Колко време се вари булгур?

Булгурът е една от най-пълноценните зърнени храни, която е позната на човечеството още от древността. Полезните свойства на булгура да го направили неделима част от трапезата народите в Близкия изток.

Булгурът присъства и на нашата трапеза. Ястия с булгур можем да открием още в Турската кухня, Арменската кухня, Индийската кухня и др.

Едно от предимствата на булгура е, че той не изисква продължителна или сложна кулинарна обработка. Това се дължи на факта, че булгурът представлява твърда пшеница, която предварително е бланширана, след което е изсушена и натрошена.

За приготвянето на булгур ви е нужна само вода в съотношение 1:1. Булгурът се кипва, след което булгурът се вари не повече от 15 минути на тих огън. Препоръчително е след това да бъде оставен 10-ина минути да набъбне добре, след което да се разбърка.

Булгурът е основен продукт в редица месни и вегетариански ястия. Той може да се консумира както сладък, така и солен. На нашия сайт може да откриете апетитни рецепти за пилаф с булгур, култовото агнешко с булгур, както и за ароматна супа с булгур.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати