Колко време се вари телешкото?

Колко време се вари телешкото?

Колко време се вари телешкото?

Телешкото месо става изключително крехко след сваряване. Неслучайно класическото телешко варено е любимо ястие на всички, които държат не само на линията си, но и на здравето си.

Ако и вие сте от онези хора, които поне веднъж седмично слагат на трапезата си ястия с телешко месо, то сигурно сте се сблъсквали с въпроса колко време трябва да се вари телешкото, за да стане крехко.

Еднозначен отговор на този въпрос няма, защото времето за сваряване на телешкото месо зависи от възрастта на закланото животно, от количеството на месото, както и от съда, в който ще го варите. Обикновено около 0.700 кг - 1 кг телешко месо се сварява до готовност в тенджера под налягане за около 80 минути.

Времето за варене трябва да се удължи с още 10-15 минути, ако месото, което варите, е по-скоро говеждо. След кипване се образува бяла пяна, която е добре да бъде премахната с помощта на решетъчна лъжица.

Времето за варене в обикновена тенджера е двойно по-дълго. Кулинарите препоръчват добавянето на зеленчуци към ястието да става едва към края на кулинарната обработка, когато телешкото месо е почти сварено. На нашия сайт ще намерите изпитана рецепта за телешко варено с грах, която ще ви накарат да си оближете пръстите.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати