Колко време издържат сварени яйца?

Колко време издържат сварени яйца?

Всяка домакиня е наясно, че суровите яйца не бива да се съхраняват задълго извън хладилник, защото те лесно губят свойствата си. Но често не си даваме сметка, че сварените яйца също не бива дълго да се съхраняват на стайна температура, защото те също лесно се развалят.

Ето защо практиката ярко боядисаните великденски яйца да се съхраняват в красиви купи в средата на масата е доста неправилна и може да ви навлече стомашно разстройство или да стане причина за хвърлите целия този труд на вятъра.

Твърдо сварените яйца могат без проблеми да се съхраняват в хладилник в продължение на около 1 седмица. Препоръчително е те да се съхраняват не на вратата, както прието, а в най-хладната част на хладилника, но не да се замразяват.

Извън хладилник, на стайна температура сварените яйца могат да се съхраняват не повече от няколко часа, като времето за съхранение пряко зависи от температурата на околната среда. При по-висока температура съответно намалява и времето за безопасно съхранение.

Добрата новина за всички любители на варени яйца е, че трудно може да хапнете развалено яйце по погрешка, защото развалените яйца издават характерен силен мирис на сяра, който сигнализира тяхната негодност за консумация.

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати