Колко време се пече пъстървата?

Колко време се пече пъстървата?
Снимка: gotvach.bg

Пъстървата спада към групата на т.нар постни риби, тъй като за разлика от толстолоба, тя няма никакви мазнини. Месото на пъстървата е крехко и не се нужда е от много време за приготвяне.

Има десетки рецепти за готвене на пъстърва, като най-често рибата се изпича във фурна или грил тиган или се пържи в мазнина да готовност.

Когато пъстървата се пече на фурна, тя се овкусява предварително. Обикновено се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 35-40 минути.

Лесно и бързо можете да приготвите за своите близки или приятели Пъстърва En Papillote (в хартия) или Печена пъстърва с бяло вино.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати