Gotvach.bg»Съвети»Колко време се задушава телешко?

Колко време се задушава телешко?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Колко време се задушава телешко?

Не може да се каже, че телешкото месо е лесно за готвене. Това божествено вкусно месо се нуждае от опитен готвач и правилна кулинарна обработка, за да се усети кадифената му мекота и богатия му вкус. Приготвянето на вкусно задушено телешко месо е едно наистина голямо предизвикателство.

Задушаването на месо е топлинен процес, при който месото омеква под въздействието на пари от минимално количество течност (бульон, сок от вложени продукти като лук и кореноплодни, вино и др.).

Тайната за приготвяне на вкусно задушено телешко месо всъщност се крие в бавната и продължителна кулинарна обработка. Времето за задушаване на телешко месо се определя от количеството на месото, както и от големината на парчетата, на които е нарязано.

По правило по-големите парчета телешко месо не са подходящи за задушаване. Добре е месото да е нарязано на средни по големина парчета, твърде дребните парчета се свиват допълнително и след това изглеждат неестетично в чинията.

Времето за задушаване на около 1 кг телешко месо, нарязано на средно големи кубчета, е около 1.5 -2 часа на бавен огън. С увеличаване на количеството на месо, се увеличава и времето за кулинарна обработка.

На нашия сайт може да намерите интересни предложения за приготвяне на задушено телешко месо. Препоръчваме ви да опитате Телешко задушено с гъби и сметана, Задушено телешко филе или екзотичното Телешко задушено в вино и аншоа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати