На колко градуса се пече кроасан?

На колко градуса се пече кроасан?

Кроасаните не са изобретени във Франция. Първите кифлички с характерната форма на полумесец са измайсторени във Виена. Те са били изпечени по повод победата на Австро-Унгария над османската армия на Мустафа, удържана през 1686 г.

Впоследствие майстори-готвачи от Франция доста изменят първоначалната рецепта за приготвяне на кроасани, налагат разточване с масло, както и неколкократно охлаждане и предварително втасване на тестото.

Независимо дали сами ще си приготвите кроасани или ще купите готови замразени кроасани, при печенето на кроасани трябва да се спазват няколко правила, за да може усилията ви да се увенчаят с успех и да изненадате гости и приятели с вкусни и прясно изпечени кроасани.

Суровите кроасани, респ. замразените кроасани се подреждат на разстояние един от друг и се пекат в предварително загрята на 220-230 градуса фурна. Ако печете кроасани на фурна с вентилатор, трябва да я загреете до 180-200 градуса.

Изпитани рецепти за кроасани може да намерите на нашата страница. Непременно трябва да опитате нашето неустоимо предложение за Френски кроасани, Домашни кроасани с орехи и шоколад, както и невероятно вкусните Кроасани с банани.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати