Червеното месо с какъв алкохол върви?

Червеното месо с какъв алкохол върви?

Бракът между месото и алкохола е брак по любов. Истината е, че ароматът на различните видове вина, джин, водка или ракия буквално парфюмира месото, което приготвяме, и придава изтънчен вкус на ястието. Но една от най-големите тънкости при поднасяне на готовото ястие и да успеем да го съчетаем с подходящата напитка.

Традиционно се смята, че червеното месо трябва да се поднася с грубо, тежко червено вино, така че аромата на виното допълнително да подчертае вкуса и текстурата на месото.

Но традициите отдавна не са това, което бяха. Вече никой няма да повдигне неодобрително вежди, ако се осмелите да хапнете телешки стек на тиган с чаша добре изстудено бяло вино.

Струва си да опитате и съчетанието пепър стек с джин. Само така ще повярвате, че най-подходящият алкохол за телешко месо всъщност е джинът. А най-смелите може да си поръчат дори чаша бира със своята порция Свинско филе с кисели краставички и лук.

Ако все пак сте от групата на традиционалистите, то непременно отворете една-две бутилки червено вино, които да подишат, преди да ги поднесете с Печен свински бут с мед.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати