Каква е разликата между левзея и магарешки бодил?

Каква е разликата между левзея и магарешки бодил?

Левзеята и магарешкият бодил много си приличат на външен вид, но все пак са две напълно различни билки. Магарешкият бодил е изключително ценно природно лекарство, което притежава редица здравословни ползи.

Доказано е, е той е отличен начин за профилактика на цироза и намалява щетите върху черния дроб, причинени от злоупотребата с алкохол. Магарешкият бодил помага за регенерация на чернодробните клетки и детоксикация. Смята се, че има свойството да предпазва от рак и висок холестерол.

Левзеята е също много полезна, а основната разлика на левзеята с магарешкия бодил е, че не расте в нашата страна. Тя може да се открие във високопланински райони на Китай, Русия и Монголия, има силно назъбени листа и достига височина между 50 и 120 см.

Левзеята се използва за повишаване на сексуалното желание, половата издръжливост и активност. Тя също така подобрява кръвообращението, помага при депресия и пролетна умора. Стимулира растежа на мускулите и помага за топенето на нежеланите мазнини. Помага за възстановяване след тежко боледуване или физическа активност.

Както става ясно, макар много да си приличат, билките не виреят на едни и същи места, а здравословните им ползи са коренно различни.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати