Gotvach.bg»Съвети»Пилешкото месо с какъв алкохол си подхожда?

Пилешкото месо с какъв алкохол си подхожда?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Пилешкото месо с какъв алкохол си подхожда?

Когато подготвяме старателно меню по специален повод или се събираме да честваме някой голям празник, обръщаме специално внимание на ястията, които ще поднесем.

Разбира се, обръщаме внимание и напитките, с които ще почерпим гостите, но често не внимаваме особено дали напитките подхождат на приготвената храна и как се съчетават едни с други.

Пилешкото месо може да бъде гост на трапезата ни по формален или съвсем неформален повод. Това означава, че спокойно можем да поднесем пилешкото месо не само с изтънчено бяло вино, но и с добре изстудена бира.

Когато решим да се съберем с приятели и поднесем панирани пилешки бонфилета или пикантни пилешки крилца, то преспокойно можем да поднесем с тях светла бира.

Изисканите пилешки ястия като Пилешко филе със сметана и три вида сирена или Пилешко филе с гъби и сметана чудесно биха се съчетали с ароматно бяло вино като Шардоне или Мускат.

Но ако сосът към пилешкото филе е твърде наситен, с по-пикантен вкус, то спокойно може да поднесете с пилешкото месо и някое не твърде тежко червено вино, което да подчертае вкуса на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 2
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати