Колко време се вари шкембето?
gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари шкембето?

Колко време се вари шкембето?

MarianaMariana
Джедай
257958933k
Колко време се вари шкембето?

У нас има десетки рецепти да приготвяне на шкембе чорба, като всяка от тях претендира за автентичност. Действително шкембе чорбата е едно от култовите български ястия, независимо дали е приготвена с кисело или прясно мляко, дали е застроена с брашно или не.

Ключовото при приготвянето на шкембе чорба е добре свареното шкембе. Времето за сваряването му зависи от няколко неща. На първо място зависи дали шкембето е телешко, свинско или агнешко.

Дали чорбата ще е готова след час или ще трябва да чакате карантията да се свари два часа, че и повече, зависи и от колко младо или старо е животното, като съответно шкембето от по-старо животно има нужда от повече време за варене.

Времето за варене на шкембе зависи и от това дали ще го варите в обикновена тенджера или в тенджера под налягане.

Телешко шкембе се вари 2 - 2.5 часа в обикновена тенджера и около 1.5 часа в тенджера под налягане, за да се свари до готовност. Свинското шкембе е доста по-крехко и има нужда от по-малко време за сваряване.

Свинско шкембе се вари за 50-60 минути в тенджера под налягане или за 1.5 -2 часа в обикновена тенджера.

За пълното сваряване на агнешко шкембе ще ви е нужно най-малко време - около час в обикновена тенджера или 25 минути в тенджера под налягане.

Рецепти за приготвяне на обичаната от всички шкембе чорба може да намерите на нашия сайт. Непременно трябва да опитате нашето предложение за класическа шкембе чорба, както и за сръбска шкембе чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати