Gotvach.bg»Съвети»Кога се слага застройката на супа?

Кога се слага застройката на супа?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Кога се слага застройката на супа?

Различните видове застройки за супи са характерни за българската кухня. Ако отворите старите готварски книги, ще установите, че почти няма супа, на която да не се слага една или друга застройка. Това се прави по две причини.

От една страна застройката придава завършен вид и плътност на супата, а от друга - добре приготвената застройка е в състояние да прикрие някои от недостатъците на чорбата.

По правило застройката се слага в супата в самия край на нейното приготвяне. В зависимост от това каква точно застройка възнамерявате да използвате, застройката може да се сложи няколко минути преди да свалите супата от котлона или дори след като свалите супата и я о ставите леко да се охлади.

При добавянето на варена застройка, която се прави с яйце, кисело мляко и брашно, застроената супа се оставя няколко минути да поври на котлона.

Ако обаче сте решили да застроите ароматна пилешка супа с обикновена застройка, приготвена само с кисело мляко и яйце или кисело мляко и жълтък, то тогава трябва да отстраните супата от котлона, да добавите част от бульона към застройката, за да я темперирате и едва тогава да я добавите към готовата супа.

Тази застройка е характерна за обичаната от всички супа топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 4
50
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати