Колко време се пекат картофи на жар?

Колко време се пекат картофи на жар?
Снимка: gotvach.bg

Само онези, които са вадили картофи от жарта, прехвърляли са ги от ръка в ръка, докато изстинат и ненаситно са ги излапвали без остатък, знаят какъв е неповторимият им вкус.

Няма значение дали вкъщи сте приготвяли надупени картофи, печени пикантни картофи, картофи, печени с горчица или др., ако не сте опитвали печени на жар картофи, много сте изгубили.

Приготвянето на картофи, печени на жар е изключително лесно, не изисква никаква предварителна подготовка или особени кулинарни умения. Единственото, за което трябва да се погрижите предварително, е да осигурите достатъчно количество жар.

Препоръчваме ви да увиете картофите с алуминиево фолио преди да ги сложите да се пекат в жарта, защото така ще станат по-вкусни, ще се изпекат по-равномерно, а и няма да се изцапат с пепел. Но може спокойно да ги сложите в горещата жар и направо, както са си с кората.

Времето за печене на картофи в жар варира в зависимост от сорта им, големината им, както и това дали са увити във фолио и колко гореща е жаравата. Обикновено са нужни около 20-25 минути на средноголемите картофи да се изпекат до готовност. Съответно по-малките картофи стават по-бързо, а по-големите изискват малко повече печене.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!