gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече свински джолан?

Колко време се пече свински джолан?

Колко време се пече свински джолан?

Печеният свински джолан е изключително непретенциозно и невероятно вкусно ястие. То се приготвя много просто и лесно, не изисква никакви кулинарни умения, но резултатът надхвърля всичките ви очаквания.

Месото на печения свински джолан е уникално сочно и вкусно, направо се топи в устата, защото джоланът има както крехко и диетично месо, така и по-тлъсто месо, което допринася за вкуса.

Една от тънкостите при приготвянето на свински джолан е в неговото изпичане и по-точно в неговото продължително изпичане. Свинският джолан трябва да се пече в не много загрята фурна поне 2.5 - 3 часа за 1 кг месо.

Ако сложите в тавичката два предварително овкусени джолана с общо тегло около 1.5 - 2 кг, е добре да увеличите времето за печене до около 3.5 часа. Печенето на свински джолан трябва да се прави под алуминиево фолио, за да може месото да остане сочно и вкусно.

Още кулинарни тайни при приготвянето на свински джолан може да откриете на нашия сайт. Там ще намерите и изпитани рецепти за свински джолан с подправки на фурна, свински джолан по немски и джолан по манастирски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати