Какво трябва да ядем след повръщане?

Какво трябва да ядем след повръщане?

Еднократното повръщане не е причина за безпокойство. Връщането на храна обикновено е симптом на различни заболявания, на само по себе си не налага лечение, освен ако повръщането не е многократно и обилно.

Обилното повръщане е тежко състояние, което изисква адекватна лекарска намеса. Ако състоянието не се овладее навреме, може да се стигне до обезводняване, загуба на соли, отпадналост, безсилие, сънливост и дори изпадане в кома.

Препоръчително е след повръщане, дори да нямате гадене или други признаци на дискомфорт, да прекратите приема на храна.

Шест часа след последното повръщане не бива за поемате никаква храна през устата, за да не го провокирате отново. През това време може да се оводнявате, като поемате вода или разреден с вода компот на малки глътки.

Ако всичко е наред можете да започнете захранване с обикновени бисквити и солети, като правилото отново е често, но по малко.

На следващия ден може да обогатите диетата си с препечени филийки хляб(без масло и подправки), варени картофи или сварен ориз( но без мазнина). Добре е да продължите хранителния режим е на следващия ден.

Постепенно може да се върнете към нормалния си режим на хранене, като се препоръчва поне за известно време да извадите от менюто си пържените и мазни храни.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати