Помагат ли черешите при подагра?

Помагат ли черешите при подагра?
Снимка: gotvach.bg

Черешите са изключително вкусен плод, любим на много хора по света. Те обаче са не само незаменим продукт в кухнята, но и лек срещу подагра, който отдавна е известен сред народните лечители, изтъкват съвременните специалисти.

Тези малки червени плодчета са източник на вещества, които неутрализират пикочната киселина в кръвта и потушават другите симптоми на подагра.

Според експертите похапването на двадесет броя череши има същото болкоуспокояващо въздействие като една таблетка аспирин.

Разбира се, когато няма как да си набавите пресни череши, можете да употребите сушени или консервирани. За ефикасен се счита също и черешовият сок.

Според едно американско изследване приемът на череши понижава с една трета риска от пристъпи на подагра при пациенти, у които болестта вече е налице.

Данните от проведеното проучване за показали, че хората, които похапвали до три порции пресни череши или екстракт от череши, са намалили с 35 процента риска от появата на пристъпи в сравнение с пациентите, които не консумирали често сочните плодчета. Учените разкриват още, че една тяхна порция включвала около десетина черешки.

Ако по някаква причина обаче не обичате да похапвате череши, можете да ги замените с малини и ягоди, които имат същото въздействие. Но пък според специалистите от тях трябва да се похапват по-големи количества, за да се постигне желания ефект.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати