Как да се храня при разширени вени?

Как да се храня при разширени вени?
Снимка: gotvach.bg

Освен чрез раздвижване и локално третиране на разширените вени, можете да въздействате на проблема и чрез правилно хранене. Да, разширените вени, познати още като варикоза, също са от състоянията, за които храненето е от голямо значение.

Като за начало, е добре да наблегнете на храните, които съдържат повече фибри. Те са нужни на организма ни, тъй като възпрепятстват натрупването на токсини. Същевременно спомагат донякъде и за нормалната циркулация на кръвта. Ще ги откриете в бобовите растения, спанака и другите листни зеленчуци, морковите.

Набавяте си и голямо количество от витамините Е, С, А, Р. Ще ги откриете в кестените, сока от арония, лешниците.Чудесен източник на витамин С са и цитрусите. Разнообразявайте диетата си с цитрусови плодове, сливи, боровинки, малини.

Правилното хранене при разширени вени включва консумацията на повече чесън и магданоз. Те възпрепятстват образуването на някои отлагания, които нарушават нормалната работа на вените.

За да постигнете желаните резултати, ще е нужно обаче да се откажете от алкохола. Не се препоръчва също така приемът на тестени изделия като бисквити, кексове, торти и всякакви други сладкиши, съдържащи трансмазнини.

Противопоказни още са мазните сирена, тежките меса. Солените храни, чипсовете хамбургерите и полуфабрикатите също са вредни. Заменете ги с храна от растителен произход или риба.

Храненето при разширени вени включва повече свежи храни и по-малко готвени ястия. Ако имате възможност, избирайте гозби, при които продуктите са приготвени на пара или са печени. Пържените ястия определено не са за предпочитане.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати