Какви подправки се слагат луканка?

Какви подправки се слагат луканка?
Снимка: gotvach.bg

Според познавачи тънко нарязаната домашна луканка е най-мераклийското мезе за домашно приготвеното червено вино. Истината е, че луканката е едно наистина популярно мезе, което може да се поднесе както с вино, така и с бира или водка според предпочитанията на гостите.

Но за да бъде кулинарният празник пълен, ви съветваме да опитате домашна луканка, приготвена от свинко месо, говеждо месо и специален набор от подправки за неповторим вкус.

И така - за приготвянето на най-вкусната домашна луканка ще са ви нужни следните подправки мляна сол – 22 г, черен пипер – 15 г, амониева селитра 10 г, захар – 30 г.

Тези подправки са за точно 10 кг луканка, приготвена от 6 кг говеждо месо, 2 кг свинско месо и 2 кг сланина.

В някои рецепти към оригиналната рецепта може да видите добавени и всякакви други подправки в зависимост от вкуса на майстора - като чубрица, чесън, кимион и др.

Не се колебайте да опитате нашата рецепта за Истинска домашна луканка, която е любима на потребителите, а онези, които не се страхуват да експериментират, могат да направят Зимна луканка с праз.

Както и да я приготвите обаче, да знаете, че е най-вкусна във весела компания.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати