gotvach.bg»Съвети»Какви подправки се слагат на луканка?

Какви подправки се слагат на луканка?

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Какви подправки се слагат на луканка?

Според познавачи тънко нарязаната домашна луканка е най-мераклийското мезе за домашно приготвеното червено вино. Истината е, че луканката е едно наистина популярно мезе, което може да се поднесе както с вино, така и с бира или водка според предпочитанията на гостите.

Но за да бъде кулинарният празник пълен, ви съветваме да опитате домашна луканка, приготвена от свинско месо и без добавка на зелени подправки.

месо и специален набор от подправки за неповторим вкус.

И така - за приготвянето на най-вкусната домашна луканка ще са ви нужни следните подправки; мляна сол – 18-22 г на 1 кг месо, черен пипер – 15 г, селитра (калиев нитрат) 10 г, захар – 30 г.

Тези подправки са за точно 10 кг луканка, приготвена от 8 кг свинско месо и 2 кг сланина.

В повечето краища на България луканка и суджук са 2 различни рецепти, които се приготвят и с различни подправки. Луканката се приготвя само от свински продукти без добавка на зелени подправки, а суджукът може да е от свинско, говеждо, козе или каквото друго месо искате или смес от различни видове месо, като се слагат и зелени подправка като чубрица.

В някои импровизации на оригиналната рецепта за луканка може да видите добавени и всякакви други подправки в зависимост от вкуса на майстора - като сух чесън, кимион, бахар, индийско орехче и др.

Не се колебайте да опитате нашата рецепта за истинска домашна луканка, която е любима на потребителите, а онези, които не се страхуват да експериментират, могат да направят зимна луканка с праз.

Както и да приготвите луканка обаче, да знаете, че е най-вкусна във весела компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 2
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати