Помага ли хрянът при високо кръвно?

Помага ли хрянът при високо кръвно?
Снимка: gotvach.bg

Високото кръвно е един от бичовете на съвременния начин на живот. То е свързано не само с всекидневния стрес, на който всички ние сме подложени, но и с нерационалния начин на хранене, както и с обездвижването.

Ужасно много хора страдат от високо кръвно налягане, като една голяма част от тях разбират за това когато хипертонията им е вече в напреднал стадий. На преди да разберем помага ли хрян при високо кръвно, трябва да уточним границите на високото кръвно.

За нормално кръвно налягане се приемат стойности до 120/80. Когато обаче стойностите на кръвното налягане почнат да минават 139/89, трябва да обърнете внимание на здравето си.

Ако имате начална форма на хипертония, наред в всички останали неща, които можете да предприемете по съвет на лекаря, може да се лекувате и хрян.

Хрянът помага при високо кръвно и това е установено още от учителя Петър Дънов, който предлага една изпитана рецепта с хрян за сваляне на високо кръвно. Тя не е скъпа, приготвя се лесно и е изключително ефективна.

Взимат се 250 г пресен хрян, измива се много хубаво и се обелва. След това се настръгва на едро ренде, залива се с два литра студена вода и се кипне. Щом заври, се сваля от котлона, отцежда се и се пие по 100 мл от нея дневно.

Когато първата доза свърши, се прави почивка, след което се приготвя и пие поне още една доза. Благодарение на отварата от хрян високото кръвно налягане бързо се нормализира.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати