Къде се продава бял тамян?

Къде се продава бял тамян?

Под името бял тамян у нас се предлага ароматната смола, добивана от дървета от вида Босвелия, силно разпространени на Арабския Полуостров и в Северна Африка. Ароматните зрънца бял тамян се различават по по цвят и аромат, които силно се влияят както от дървото, от което са добити, така и от климата и дори сезона, в който са добити.

У нас традиционно бял тамян се използва за ароматизиране и пречистване на въздуха в помещения. Но също така бял тамян широко се използва и в народната медицина у нас.

Белият тамян има редица противовъзпалителни свойства, затова освен вътрешно, като средство за лечение на язви, е ключова съставка при изработването на много мехлеми срещу гноясване.

С бял тамян се лекуват упорити заболявания и състояния, като шипове, бронхит, плексит и дори се унищожават раковите клетки. И след като казахме толкова добри думи за полезните свойства на белия тамян, е редно да кажем и къде се продава бял тамян.

Първото място, на което може да проверите за бял тамян, са църковните магазини. Но тамянът, който се продава там не е особено подходящ за лечение, защото не е пречистен.

Затова ви препоръчваме да потърсите на други места, където се продава бял тамян - в големите вериги аптеки, както и в дрогериите.

Не е изключено да откриете бял тамян в смесените магазини или в специализираните магазини за органични стоки, аюрведа. Със сигурност ще ги откриете в аюрведа магазините, както и в интернет пространството. Редица онлайн магазини предлагат доставка на бял тамян до адрес на клиента.

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати