Помага ли джинджифилът при проблеми с простата?

Помага ли джинджифилът при проблеми с простата?
Снимка: gotvach.bg

Джинджифилът намира все по-голямо приложение не само в кулинарията, но и в алтернативната медицина, благодарение на своите противовъзпалетелни, антиоксидантни и антипролиферативни ефекти.

Чудотворното въздействие на джинджифила върху организма на човек, както и безспорните му качества за борба с раковите заболявания се потвърждават и от редица изследвания.

В публикувано изследване на британски вестник става ясно, че екстракт от джинджифил убива лошите клетки прирак на простата, като същевременно подпомага деленето на здравите клетки, затова отговорът на въпроса помага ли джинджифилът при проблеми с простатата, определено е да.

Независимо дали става дума за доброкачествена хиперплазия на простатата или рак на простата приемът на дневна доза от 100 мг екстракт от джинджифил на килограм телесно тегло е достатъчно да намали растежа на тумор на простатата наполовина след поне осемседмичен прием.

В случай, че не разполагате с ектракт от джинджифил, може да използвате пресен джинджифил, като неговото количество трябва да бъде на по-малко от 100 г дневно.

Освен своето изразено противовъзпалително, антиоксидантно и антипролиферативно дейтвие, джинджифилът има и силно превантивно въздействие срещу рака.

И не на последно място той не е токсичен, за разлика от редица лекарства, затова може да се приема ежедневно без странични ефекти или вреди за здравето и човешкия организъм.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати