gotvach.bg»Съвети»Люспите от лук предизвикват ли менструация?

Люспите от лук предизвикват ли менструация?

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Люспите от лук предизвикват ли менструация?

Редовната месечна менструация е неизменна част от живота на всяка дама в детеродна възраст, до нейното навлизане в менопауза. Често обаче този естествен процес може да причини редица неудобства на дамите, затова откакто свят светува те се опитват да предизвикат или забавят цикъла си с помощта на народната медицина и традиционната такава.

Наред с различните хормонални препарати, които ендокринолози и гинеколози могат да предпишат за предизвикване или забавяне на менструацията, нашите баби са знаели редица народни рецепти, за които се твърди, че постигат същия резултат.

Доколко предизвикването на менструация е възможно с помощта на топли компреси, горещи вани или отвара от люспите на лук, е доста спорно. Все пак месечният цикъл при дамите се влияе от нивата и съотношенията на женските полови хормони.

Ако все пак искате да предизвикате по-рано цикъл или да се погрижите закъсняващ такъв да дойде без помощта на хормонални препарати, то може да опитате да сторите това с помощта на люспи от лук.

За приготвянето на отварата ви трябват 2 шепи люспи от лук (кафявата част), които се варят в 2 л вода до редуциране на течността наполовина. След охлаждане се приема по 1 - 1.5 кафени чаши от нея 3 пъти дневно преди хранене. Ефектът трябва да се усети до 2-3 дни.

Друг вариант на отварата от лук е, да се приготвят 50 г люспи от лук, които варят 10 минути в 600 мл вряла вода. След това се прецеждат и се приемат по 100 г на ден, разделени в три приема, на празен стомах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати