Как да съхраняваме домашното филе Елена?

Как да съхраняваме домашното филе Елена?

Прословутото филе Елена е едно от най-обичаните родни мезета. То присъства на трапезите ни не само по специални поводи, но и винаги, когато ни се прииска да похапнем нещо вкусно.

Това е така, защото да приготвянето на филе Елена се използват само най-качествените видове месо - рибица или бонфиле, които трябва да се почистят старателно от мазнини, жили и ципи.

Според мнозина тайната на емблематичното филе Елена е в подправките, в което се овалва месото, преди да се сложи да се суши на проветриво място, но старите майстори ще ви кажат, че неустоимият вкус се дължи на кристално чистия балкански въздух.

От особена важност за максималното запазване на вкуса на домашното филе Елена е неговото правилно съхранение. След изсушаването филето може да се съхранява в хладилник за няколко дни, но не повече, защото ще започне да се овлажнява.

Препоръчително е домашното филе Елена да се съхранява във фризер във вакуумни пликове, които ще го предпазят от овлажняване или загуба на аромат.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати