Пълнее ли се от рибено масло?

Пълнее ли се от рибено масло?
Снимка: gotvach.bg

Рибеното масло е една от най-полезните за човешкото здраве хранителни добавки. То съдържа в семе си Омега-3 основни мастни киселини, в частност ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA).

Всекидневният прием на рибено масло доказано подобрява сърдечно съдовата система, понижава лошия холестерол, увеличавайки същевременно полезния холестерол, предотвратява съсирването на кръвта и натрупването на плаки по стените на артериите.

Освен това рибеното масло помага за намаляване на възпалението и болката, подобрява мозъчната функция, подобрява паметта и усилва концентрацията.

Мнозина обаче се въздържат от приемането на рибено масло, защото вярват, че съдържащите се в него мазнини ще допринесат за увеличаване телесното им тегло. Това далеч не е така.

Съдържащите се в рибеното масло Омега-3 основни мастни киселини възстановяват баланса на Омега 6 и Омега 3 мазнините в организма, като по този начин потискат по естествен път апетита, като стимулират секрецията на хормона холецистокинин, чиято задача е да изпраща на мозъка сигнал за засищане.

Редовният прием на рибено масло, в съчетание с балансиран спортен режим и диетично хранене, активно подпомага свалянето на излишните килограми.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати