Как се яде тахан?

Как се яде тахан?
Снимка: gotvach.bg

Таханът е истински балсам за стомаха, който е изключително здравословен. Той е богат на редица незаменими аминокиселини, витамини и микроелементи. Колкото и да е полезен обаче, с консумацията му не бива да се прекалява, защото калориите в него хич не са малко и биха се отразили на талията. Ако искате да регулирате дейността на храносмилателната си система, сутрин на гладно хапвайте по 1 с.л. от тахана.

Тъй като вкусът му не допада на всеки, най-добре си го смесете с мед в съотношение 2:1. Това е блестящ старт за деня, а ако го приемате редовно, няма начин да не забележите благотворното му действие. Друг вариант е да си го намажете на филийка пълнозърнест хляб.

Таханът може да се използва и като част от неустоим сос, с който може да залеете различни салати, рибни и месни ястия. За да си направите този сос са ви необходими 3 части вода, 1 част тахан, чесън, лимон и сол. Разбийте всичко с миксер и сосът е готов.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати