С какво да се намажем при парене на ръцете?

С какво да се намажем при парене на ръцете?

Паренето по ръцете, което е предизвикано от пипане или готвене с прекалено люти продукти, е нещо, с което доста домакини са се сблъскали. Още по-лошо става, ако по ръката има някоя раничка и там попадне лютото – усещането е изключително неприятно.

Понякога лютивината е толкова силна, че само отмиване с вода не помага. Ще ви предложим няколко домашни трика, с които да си помогнете в тази ситуация. Не мийте ръцете със сапун, защото няма да има ефект. Веднага намажете ръцете си с кисело мляко, лимонов сок или слаб разтвор на оцет и вода. Те ще неутрализират паренето.

Друг вариант е да се измиете с вода, в която е добавена сол. След това се измийте с прясно мляко, а най-накрая с вода и сапун. Ако и тези методи не помогнат за премахването на паренето от ръцете, намажете ръцете си с ракия или друга спиртна напитка.

Много е важно, когато режете нещо люто, да не пипате очите си, защото ситуацията ще стане още по-неприятна. За да избегнете парене по ръцете, в резултат на рязане на люти чушки, най-добре е да сложите гумени ръкавици. Това е задължително, ако имате ранички или порязвания по ръцете.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати