Как се прави застройка на супа топчета?

Как се прави застройка на супа топчета?

Няма българско домакинство, което да не слага на трапезата си любимата на мнозина супа топчета. И колкото хора да попитате, толкова рецепти за приготвянето на супата ще получите.

Въпреки че има хора, които предпочитат да консумират супа топчета без застройка, според нас тя е много по-хубава, плътна, ароматна и засищаща, когато е застроена. Освен това добре направената застройка може да прикрие някои малки недостатъци на супата, като не първокачествени продукти и др.

Когато говорим за супа топчета, можем да се спрем на два варианта за застройването ѝ - класическа застройка с кисело мляко и яйце или варена застройка.

За приготвянето на първия тип застройка са ви необходими 1-2 яйца или само жълтък и няколко супени лъжици кисело мляко. Продуктите се смесват и разбиват много добре. От супата се гребва малко и се сипва на тънка струйка при застройката, като се бърка непрекъснато.

Процедурата се повтаря няколко пъти, докато застройката се темперира, след което на тънка струйка се прибавя в готовата супа и непременно се сваля от котлона.

Варената застройка се прави с термично обработени яйца затова се смята за безопасна за здравето. Едно яйце се разбива с 1 супена лъжица брашно и 1 ч.ч. кисело мляко.

Сместа се загрява на котлон при непрекъснато бъркане и когато се сгъсти, се добавя към супата. Застроената супа се кипва за 1-2 минути и след това се отстранява. Важно е да отбележим, че варената застройка драстично намалява годността на супата и тя трябва да се консумира в рамките на не повече от 1 ден.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати