Кои ядки са полезни при гастрит?

Кои ядки са полезни при гастрит?

Гастритът е една от болестите на съвремието, която засяга все повече и повече хора. Смята се, че лигавицата на стомаха е изключително здрава, за да може да издържи на въздействието на силната киселина, но понякога лигавицата се възпалява вследствие на неправилно хранене, прекарани заболявания или стрес.

Когато острата болка в горната част на корема и киселините след хранене ни покажат недвусмислено, че нещо със стомаха ни не е наред, най-доброто, което можем да направим, е да се консултираме с лекар и стриктно да спазваме предписаната ни диета.

Храненето при гастрит, язва на дванадесетопръстника или операция трябва да се съобрази с редица правила, като основно трябва да се приемат храни, които не дразнят лигавицата на стомаха - нито химически, нито механично. Ето защо присъствието на ядки в диетата при гастрит е малко спорно.

Някои специалисти допускат в дневното меню на хора, които страдат от гастрит, да присъстват и ядки, като бадеми, кашу, фъстъци и др. Но тези ядки трябва задължително да бъдат сурови и по възможност няколко часа преди консумция да са били накиснати във вода. При гастрит абсолютно се забраняват печени и солени ядки.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати