Колко калории има в маслините?

Колко калории има в маслините?

Маслините са уникален плод, който е играл важна роля не само в храненето, но и в религията и изкуството. От древността до днес те са познати по цял свят като символ на мира, мъдростта и победата.

В търговската мрежа може да се намери богато разнообразие от маслини, които са мариновани или приготвени по различен начин, така че да задоволят и най-капризния вкус.

Истински деликатес са испанските зелени маслини, пълнени с бадеми или маслините, пълнени с аншоа, които се използват за овкусяване на пилешко ризото, риба, паеля.

У нас традиционно се предлагат черни маслини, които имат богат вкус и чудесно си подхождат с зистудено бяло вино, различни видове сирена и др.

Добрата новина за чревоугодниците е, че маслините са не само изключително полезни, но и не много калорични. В 100 г мариновани зелени маслини се съдържат само 125 килокалории.

В същото количество, но черни маслини обаче, калориите стават вече 360. Ако обаче заложите на пресни черни маслини, ще поемате само 160 ккал за всеки 100 г маслини, които изядете.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати